2011. szeptember 10., szombat

Kezdődik.

Szóval van egy telkünk; két Dexter-évad és két Kisca-pocózás között földbirtokosok lettünk. Semmilyen életrengető katarzis nem vert le a lábunkról ettől, nem komolyodtunk meg hirtelen, és nem érezzük egyszerre felelős felnőtteknek magunkat, úgyhogy jó lesz ez.

Most próbálok valamilyen konkrétabb tervvel előállni, hogy hogyan tovább, mert az már egészen biztos, hogy nem fogok hónapokat-éveket kibírni a kiköltözésig, mire végre valamit kezdek a kerttel. Nagyon sok mindenre nem fogok menni, mert a kerítés rozoga, a kaput ellopták, és a közvetlen közelben senki sem lakik, úgyhogy tujákat például nem ültethetek, mert biztos kiszedegetnék előbb-utóbb. De a külső részre, ahol nem erdő határolja a telket, tenni szeretnék valamilyen gyorsan növekedő sövényt, ami az elején túl kicsi ahhoz, hogy a nagy gaztól látszódjon az utcáról, de normális méretűre cseperedik, mire az építkezés elkezdődik. Persze az sem egyszerű, mert nem tudom, milyen szerszámokat vásároljak hozzá (Apu majd eljön velem boltba ezügyben, úgyhogy ez elvileg megoldódik), nem tudom, mennyire van jó helyen a kerítés (a térképhez képest, ahol szabályos téglalap alakú, nekem úgy tűnik, mintha a helyszínen befelé egy kicsit keskenyedne az egész, szóval lehet hogy újra kell majd mérni), nem tudom, hogyan oldjam meg az öntözést (eddig legalábbis úgy tűnik, hogy bár telken belül van a víz, az aknánál tovább nem megy), és egyáltalán... lakótelepen felnőtt városi lány vagyok, életemben csak két darab gyökeres karácsonyfát ültettem el, amikből egyik azóta is lassan de biztosan haldoklik...

Mindenesetre az idei őszi terv a sövény, a következő lépés meg az, hogy télen mindenféle palántákat akarok nevelgetni az ablakainkban, hogy tavaszra elindítsam a veteményeskert-projektet. A kert hátsó részén van egy olyan hely, amit se az erdő, se a saját fák nem árnyékolnak, és az utcáról sem igazán látszik - na oda szeretnék készíteni olyan hat darab magaságyást. (Már el is képzeltem, hogy saját kezűleg ácsolom össze deszkákból, később meg majd szintén én magam építek a doboz köré szép tégla- vagy kőerődítményt, és az csinos lesz... igen, az esztétikai érzékem egyelőre jóval fejlettebb, mint a gyakorlatiasságom, de lelkes vagyok, don't hold that against me.) Hogy mi lesz az ültetvényen, azt majd az M. által rendelt komoly szakirodalomból szándékozom kisilabizálni, de mindenképp olyasmikkel szeretnék kísérletezni, amiket a boltban nem gyakran (vagy soha sem) veszek meg, mert még sosem kóstoltam, fogalmam sincs hogyan kell finoman elkészíteni, vagy túl szezonális/drága, ahhoz hogy rendszeresen/sokat bevásároljak belőle. Biztos lesz csicsóka, spárga, ruccola, padlizsán, csicseriborsó, málna, és M.Apukától kapok magból kelesztett gránátalmafácskát, nagyon menő.
Hát így vagyunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd!